Luxueus Glampen in Frankrijk

Wat krijg je als je de luxe van een hotel, de intimiteit van thuis en de gezelligheid van een camping combineert? Juist: glamping. Oftewel: glamoureus kamperen. Een nieuwe, bijzondere en luxueuze manier van kamperen dus (laat de caravan maar thuis!).

Als nou ook nog Frankrijk jouw favoriete vakantieland is, dan zit je hier helemaal goed. Wij zochten namelijk vijf unieke glamping accommodaties in Frankrijk voor je uit, die alle vijf een bijzondere vakantie beloven. Overnachten in een safari tent, tussen de dieren? Kan. Genieten van de vrije natuur en genoeg te doen voor de kids? Geen probleem. Niet je halve hebben en houden meeslepen maar profiteren van een volledig uitgerust keukens in een keurig netjes vakantieverblijf? Uiteraard. Uitrusten (of juist niet natuurlijk) aan het water? Ook dat is mogelijk. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder onze favoriete locaties voor een glamping overnachting.

1. Op safari maar dan in Frankrijk

Mocht je altijd al op safari hebben willen gaan in Afrika, maar was je de reis daarnaartoe te ver? Niet getreurd, wij hebben de oplossing voor je. En wel in de Cerza Safari Lodge: gelegen aan de rand van een dierenpark waar ongevaarlijke dieren zoals hangbuikvarkens, kangoeroes en herten vrij over het terrein rondscharrelen. Als dat niet spannend en bijzonder op vakantie gaan is…?

Het park is gelegen in Normandië, het wat “woestere” deel van Frankrijk. De directe omgeving van het park is een must voor historici en mensen die geïnteresseerd zijn in WWII, want in Normandië vond D-Day plaats. De stranden Omaha Beach en Utah Beach alsmede de Normandy American Cemetery, diverse Memorials in de buurt en het militair museum in Caen herinneren hier aan. Daarnaast kun je je prima een dag vermaken in de badplaatsen Honfleur (op 34 km), het mondaine Deauville (op 30 km) en/of het historische stadje Lisieux (10 km).

Terug naar de camping, waar het dierenpark natuurlijk dé attractie is. Goed om te weten is dat je de dierentuin onbeperkt kunt bezoeken, want de entree tot het park is inbegrepen bij het boeken van de accommodatie. Op het dierenpark vind je ook een restaurant.

De glamping biedt verder diverse sportvelden, een speeltuin en animatie. Vooral erg prettig zijn alle zaken die inclusief zijn: naast entree tot het dierenpark hoef je namelijk ook niet extra te betalen voor het ontbijt (elke dag aan de deur bezorgd, hoe luxueus is dat!) en zijn bedlinnen en handdoeken ook inbegrepen in de prijs.

De lodgetenten op de locatie hebben allemaal uitzicht op de dieren. Verder zijn de tenten voorzien van een geïsoleerde, twee slaapkamers, een goed voorziene keuken, badkamer en terras. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een topvakantie van te maken.

Adres:
Parc Zoologique Cerza
14100 HERMIVAL-LES-VAUX

2. Luxe kamperen in het hart van de Bourgogne

In het midden van de heuvels van de prachtige Bourgogne streek in het noorden van Frankrijk vind je “Le Village des Meuniers”. Een glamping die voor eenieder veel te bieden heeft: maar liefst drie verschillende zwembaden (waarvan één met waterglijbaan), een fitness, uitgebreide mogelijkheden voor sport en spel (onder andere jeu-de-boules, voetbal, midgetgolf en basketbal), en, niet te versmaden, een bar en een restaurant.

Je kunt er overnachten in een safaritent of een net iets luxere lodgetent – beide accommodatietypes zijn geschikt voor tot zes personen. Standaard zijn de tenten voorzien van een houten inrichting met alle gemakken zoals een volledig ingerichte keuken, aparte slaapkamers en een badkamer met douche. Elke tent heeft ook een heerlijk privé terras en doordat de tenten ruim staan opgesteld heb je van niemand last.

Op twintig minuten rijden van de camping ligt het stadje Mâcon, beroemd om zijn prachtige (Chardonnay) wijnen. Enkele van de bekendste Franse witte wijnen worden hier en in het gebied rondom de stad gemaakt (zoals de Pouilly-Fuissé, de Saint-Véran en de Viré-Clessé). Mâcon is een charmant stadje met enkele bezienswaardigheden en historische gebouwen, maar het loont ook de moeite om er vanuit de glamping gewoon eens zonder specifiek doel op uit te gaan met je favoriete vervoermiddel – de prachtige natuur en de verre wijdgezichten die de Bourgogne te bieden heeft zullen je telkens weer versteld doen staan.

“Le Village des Meuniers” is trouwens ook een aanrader als je op door- ofwel terugreis bent van of naar Spanje: je zwaait vanaf de glamping binnen een half uur de Autoroute du Soleil op.

Adres:
344 Rue Du Stade
71520 DOMPIERRE-LES-ORMES

3. Op vakantie in een safaritent aan het meer

In de Dordogne, in het zuidwesten van Frankrijk, ligt “Camping Lac du Causse”. Een kleinschalige familiecamping gelegen middenin de natuur aan het meer Le Lac du Causse die onder andere beschikt over een (snack-) bar waar je ook een ontbijtje kunt scoren, een zwembad en een speeltuin.

De camping biedt tal van activiteiten en gratis animatie- en sportprogramma’s aan, waar je zelf een keuze in kunt maken. Natuurlijk zijn er ook op het meer talloze activiteiten en watersportmogelijkheden zoals zwemmen, kajakken, kanoën en waterfietsen. Ook voor fietsers en wandelaars is er genoeg te beleven want rondom het park liggen maar liefst 250 kilometers aan fiets- en wandelroutes.

Je verblijft in een speciale safaritent (types voor vier personen en types voor vijf personen) die voorzien zijn van een houten inrichting met een tweepersoonsbed, een stapelbed, een volledig ingerichte keuken en een aparte badkamer. Ook heeft elke safaritent een eigen terras met terrasmeubilair waar het vooral ’s avonds nog even heerlijk toeven is om na te genieten van je dag.

Ben je een cultuurliefhebber? Dan ga je tijdens je verblijf in “Camping Lac du Causse” zeker aan je trekken komen. Plaatsen als Brive-la-Gaillarde (met het reuzen labyrint in de Jardins De Colette), Sarlat (grotten en kastelen), bedevaartsplaats Rocamadour en Bergerac (stad van kunst en geschiedenis) zijn meer dan een bezoekje waard.

Deze glamping ligt op ongeveer tien uur rijden van Utrecht, maar door de aanwezigheid van het vliegveld van Bergerac (ongeveer een uur rijden vanaf de camping) kun je er binnen enkele uren met het vliegtuig zijn.

Adres:
Camping du Lac du Causse
207 Chemin de la Prairie
19600 LISSAC SUR COUZE

4. Waterplezier, spelen met de kinderen of lekker niks doen in de Gironde

Hou je van zee en strand, dan zit je hier helemaal goed, want Camping Les Franquettes is gelegen op slechts vijf kilometer van de Atlantische Oceaan, alwaar een geweldig zandstrand op je wacht. Les Franquettes is ingericht op familievakanties en dat merk je dan ook aan de aanwezige faciliteiten want aan alles is gedacht. Zo kun je jeu-de-boulen, tafeltennis of tafelvoetbal spelen, een fiets huren om de prachtige omgeving te verkennen of gewoon lekker zwemmen in het zwembad op de camping.

De kids vermaken zich verder met het animatieteam in de zomermaanden, de speelweide, de glijbaan bij het zwembad en de trampoline. WiFi, de eerste levensbehoefte voor de wat oudere kids is ook beschikbaar. Huisdieren zijn overigens ook toegestaan op deze camping.

In de directe omgeving van het park hoef je je geen moment te vervelen. Vooral wijnliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want hier, in de Médoc, groeien de druiven voor de beroemdste Bordeaux wijnen. Verder in de omgeving: het oester-museum van Marennes, de dierentuin Zoo du Bassin d’Arcacho en attractiepark De Keverbaan, om er maar een paar te noemen.

Overnachten doe je in een gezellig ingerichte safaritent (beschikbaar voor vier of voor vijf personen) die de beschikking heeft over een woonkamergedeelte, een badkamer, een keuken (alles aanwezig om te kunnen koken!) en een terras. De camping is kleinschalig opgezet en er is voldoende plaats tussen de onderlinge safaritenten.

Adres:
50, Rue des Goélands
33590 GRAYAN-ET-L’HOPITAL

5. Koekoek! Genieten in de middle of nowhere

Camping Coucouzac is gelegen in de Ardèche, in het zuiden van Frankrijk, vlakbij Montelimar (je weet wel, dat plaatsje dat je, als je op weg naar Spanje bent, het gevoel geeft dat het nu toch niet meer zo ver is). Hier geen overvolle camping waar het dringen is bij de toiletten en de douches, maar een zeer kleinschalig park met unieke overnachtingsmogelijkheden: je slaapt namelijk in een safaritent die middenin de wijngaarden ligt. Een ware oase van rust, ruimte en natuur.

De camping zelf beschikt over een winkeltje waar regionale specialiteiten worden verkocht, een zwembad, Wifi (centraal) en een speeltuin. Er zijn accommodaties beschikbaar voor vier of zes personen waarbij alle verblijven geheel voorzien zijn van alle denkbare uitrusting zoals keukengerei, een gasbarbecue, terras en badkamer met douche.
De gastheer en gastvrouw zijn mensen van de streek die het gebied op hun duimpje kennen en graag bereid zijn hun kennis en liefde voor de regio met jou te delen. Er is dan ook genoeg te beleven in de omgeving: allerlei sporten op de rivier zoals kajakken of kanoën, fietsen door de prachtige bergen, wijnproeven in een van de authentieke dorpjes in de buurt, en niet te vergeten de spectaculaire Gorges de l’Ardèche (een kloofdal met rotsformaties van kalksteen).

Even geen zin om er op uit te gaan? Geniet dan met een goed boek, een glaasje wijn en een Frans kaasje (met vers gebakken stokbrood van de lokale boulangerie, uiteraard) van de volmaakte rust en stilte in de buurt.

Adres:
Cocusas | Camping de Coucouzac
07150 LAGORCE