Originele groepsovernachtingen in Nederland

Als je van avontuur houdt, wil je misschien in een hotel verblijven dat veel meer is dan alleen maar een plek om ’s nachts je hoofd neer te leggen. Waarom je overnachting niet het hoogtepunt van je hele vakantie maken? Zeker nu we steeds dichter bij huis op vakantie willen, kan het interessant zijn om eens een kijkje te nemen bij onze noorderburen. Van Friesland tot Limburg, dit zijn de meest unieke groepsovernachtingen in Nederland.

1. Overnachten in een trein in Noord-Holland

Waarom kiezen voor overnachten in een traditioneel hotel, als je kan slapen in een trein? Deze trein maakt een groot deel uit van de geschiedenis van Nederland. Nadat de trein uit gebruik werd genomen, stond deze te verkommeren op een verkeerspark. In 2014 kwam daar verandering in en werd het treinstel omgevormd tot een hotel.

De slaapaccommodatie vind je op een bijzondere camping en biedt plaats voor 10 personen, verdeeld over 5 slaapverblijven. Zo zijn er drie kamers met een tweepersoonsbed en twee met een stapelbed. Het interieur accommodatie bevat nog steeds authentieke delen van de trein. Daarnaast zijn er uiteraard ook toiletten aanwezig, een badkamer en zelfs een keuken.

De regio rond de accommodatie staat bekend voor zijn prachtige wandelingen. Ook de badplaats Callantsoog ligt op een 40-tal minuten rijden. Verder zijn een bezoek aan het IJsselmeer, Amsterdam of Alkmaar ook leuke opties.

2. Slapen in een watertoren in Vlissingen, Zeeland

Als we het hebben over unieke groepsovernachtingen in Nederland, dan mogen we met deze accommodatie hoog van de toren blazen. Van de watertoren zelfs. Deze gerestaureerde watertoren dateert uit 1894 en biedt een locatie waar geschiedenis en comfort samenkomen. Met een woongedeelte dat bestaat uit zeven slaapkamers, drie badkamers, een sauna, vijf toiletten biedt de accommodatie slaapgelegenheid voor maar liefst 16 mensen. Op de benedenverdieping is er een volledig uitgeruste keuken waar je zelf je potje kunt koken.

Indrukwekkend is de torenkap van waaruit je een ongelooflijk uitzicht hebt over Zeeland, de zee en het eiland Walcheren. Op een hoogte van 36 meter is er zelfs een unieke uitkijktoren. Deze watertoren in Zeeland biedt niet alleen een unieke overnachtingsmogelijkheid voor een grote groep, maar is ook een prima uitvalsbasis voor een uitstap naar de Boulevard, het zuidelijkste strand van Nederland en het strand van Vlissingen. Beiden liggen op wandelafstand van de accommodatie.

3. Natuurhuisje in Friesland

De Waddenzee met als grootste trekpleister het eiland Ameland is meer dan een bezoek waard. Dit natuurhuisje in Friesland is gelegen nabij de de veerdienst naar Ameland en kijkt uit op zee. De villa is eenzaam gelegen in een weideland en is stijlvol en modern ingericht met veel lichtinval. De accommodatie heeft in totaal acht slaapkamers die in totaal 22 personen kunnen te slapen leggen. Hiermee is het de ideale overnachtingsplaats voor groepen die van de rust willen genieten in een natuurlijke omgeving.

Het centrum van Wierum ligt op wandelafstand. Nog dichterbij is de dijk van de Waddenzee waar je heerlijk kunt uitwaaien. In de nabije omgeving zijn er tal van wandel- en fietsroutes om de streek te ontdekken. Al is een daguitstap naar Ameland zeker een must tijdens je verblijf!

4. Overnacht op een boerderij in Overijssel

Is wakker worden met het geloei van koeien en het getjilp van de vogels hetgeen waar je naar op zoek bent? Dan is deze groepsovernachting op de boerderij wellicht iets voor jou. Op deze vakantieboerderij kunnen groepen tot 16 personen overnachten. Ideaal voor wie wil proeven van het buitenleven, maar toch genieten van het comfort. De boerderij biedt immers niet alleen traditionele kamers met uitzicht op de stal, maar heeft ook een hottub waar je heerlijk kunt relaxen.

Mag het iets actiever? Verken dan een van de mooie wandel- en fietstochten in de omgeving. Deze brengen je langs historische boerderijen, weilanden met grazende koeien, bossen en de natuurdomeinen het Springendal en Het Stift. Op wat cultuur op te snuiven, kun je een bezoek brengen aan het nabijgelegen stadje Ootmarsum.

5. Verblijf op romantische boerderij in Friesland

Overnachten in een authentieke Friese boerderij op een korte afstand van prachtige natuur? Jazeker! Dit vakantieverblijf biedt slaapgelegenheid voor groepen tot 10 personen
en biedt tal van faciliteiten. Zo is er een gezellige woonkamer en is er een ruime keuken die je kunt gebruiken. In het verblijf zijn er vier slaapkamers waarvan er twee zijn voorzien van een tweepersoonsbed en twee met eenpersoonsbedden. De meest aparte kamer is echter gelegen in de serre. Deze biedt uitzicht op de omliggende weilanden en heeft toegang tot de vlonder. De serre heeft een aparte badkamer, douche en toilet.

Deze boerderij in Friesland is een prima groepsaccommodatie voor wie zich een paar dagen wil onderdompelen in de natuur. Het is gelegen aan de rand van het natuurkampeerterrein en naast een weidevogelgebied. Een favoriete daguitstap is eentje naar de Waddeneilanden Nationaal Park Schiermonnikoog en Ameland. Ook het Nationaal Park Lauwersmeer ligt op korte afstand gelegen. Actief wezen kan met een mooie kajak- of kanotocht naar Kollum. Verder zijn er ook nog tal van gezellige Friese dorpjes in de nabije omgeving zoals Dokkum.

6. Vakantiehuis in Friesland

Niets zo rustgevend als een verblijf in een natuurhuisje. Dit natuurhuis is gelegen net buiten het dorp Holwerd in Noord-Friesland, te midden van de weilanden. Het huisje biedt ruimte voor 17 personen, maar dat aantal kan eventueel worden uitgebreid. Tijdens je verblijf zullen de verhuurders ook aanwezig zijn in de accommodatie. Al respecteren ze wel steeds de privacy van hun gasten. Naast het vakantiehuis is er in de tuin een ruim buitenverblijf waar je gezellig kunt zitten met je groep. Een grote houtkachel en een barbecue zorgen voor extra gezelligheid.

De accommodatie ligt vlakbij de Waddenzee waar je heerlijk kunt uitwaaien. De ligging in de weilanden is dan weer een troef waarbij de vogelliefhebbers hun hart zullen kunnen ophalen. Regelmatig spot je ook een ree of fazant. Het is net deze natuurlijke omgeving en de rust waarvoor gasten naar hier komen tijdens een vakantie.

7. Prachtige villa met zwembad en bos in Brabant

Een vakantiewoning huren met een groep? Dat kan in deze prachtige villa in Brabant. Dit ruime vakantiehuis beschikt over een hectare eigen bos en biedt drie ruime slaapkamers en twee badkamers voor groepen of families tot 11 personen. Relaxen kan heerlijk door de gezonde buitenlucht op te snuiven of door een duik te nemen in het overdekte buitenzwembad. Daarnaast is er ook nog een sauna en ligbad. En dat allemaal in een natuurlijke omgeving.

Gelegen in Noord-Brabant, de villa is een prima uitvalsbasis voor wie een bezoek wil brengen aan het pretpark Billybird Hemelrijk. Ook de steden Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven bieden voldoende gelegenheid voor een namiddagje shoppen. Bezoek zeker ook de kasteeltuinen van Acren eens of ga wandelen of fietsen in het natuurdomein Recreatieplas De Bergen in Wanroij.

8. Verblijf op luxe boerderij in Noord-Brabant

Op zoek naar een vakantiewoning voor een grote groep waar u heerlijk kunt ontspannen? Deze prachtige woonboerderij, gelegen in het dorpje Alphen, biedt ruimte voor 16 personen. Ontspannen kan in de heerlijke jacuzzi of in de gigantische tuin. Tijdens de zomermaanden is het ook mogelijk om een duik te nemen in het binnenzwembad. Op het domein wordt je omringd door scharrelende kippen die je meteen onderdompelen in de sfeer van het boerderijleven.

Hoewel de boerderij op zich alles heeft voor een leuke, ontspannende wellness vakantie, is er in de omgeving ook heel wat te doen. Zo loont een uitstap naar Breda altijd de moeite. Ben je op vakantie met kinderen? Dan is een dagje Efteling of de Beekse Bergen wellicht een leuke optie.

9. Luxe villa in Julianadorp

Een vakantie doorbrengen met een groep aan zee? Dat kan in deze prachtige vrijstaande villa in Julianadorp. Met een afstand van slechts 100 meter, kun je iedere dag makkelijk naar zee wandelen. Of het nu is voor een namiddagje zonnen of een late avondwandeling.

De accommodatie beschikt over vier slaapkamers en is hiermee ideaal voor families en groepen. Verder heeft de woning ook al nodige faciliteiten voor een aangenaam verblijf. Van een goed uitgeruste keuken tot twee badkamers, een afwasmachine, wasmachine en wasdroger.

Julianadorp staat synoniem voor zon, zee en strand. Op wandelafstand kun je dan ook op het strand zonnen, zwemmen in de zee of genieten van een strandwandeling die wordt afgesloten met een terrasje of hapje. Ook het centrum biedt tal van mogelijkheden wat betreft horeca en winkels. Natuurliefhebbers zullen zeker een bezoek aan Texel kunnen smaken, terwijl de vakantiegangers die op zoek naar cultuur, wellicht een voorkeur zullen hebben voor Den Helder of de kaasmarkt in Alkmaar.

10. Boerderijwoning met zwembad in Limburg

Als je droomt van een vakantiewoning met zwembad, dan is deze boerderij in Echt iets voor jou. Je vindt er zeven slaapkamers die slaapgelegenheid bieden aan maar liefst 18 personen. Twee badkamers zorgen ervoor dat je ´s ochtends niet lang moet wachten vooraleer je een warme douche kunt nemen, terwijl het zwembad in de tuin dan vooral weer verkoeling biedt op een warme zomerdag.

De woning zelf is gezellig ingericht en gelegen aan de rand van een natuurgebied. Ideaal dus voor wie graag tot rust wil komen. Het Nationaal Park De Mijnweg ligt op een korte afstand van de accommodatie en biedt een leuke uitstap voor een wandeling of fietstocht. Wie zich graag wil wagen aan watersporten tijdens zijn vakantie, kan trekken richting De Maasplassen, gelegen op zo´n vijf kilometer. Kortom,voor ieder wat wils dus.

11. Logeer in een Vlaamse schuur in Noord-Brabant

Een korte vakantie kan deugd doen om even de dagelijkse stress te vergeten. Voor een vakantie dichtbij komen we al snel uit bij onze noorderburen. Een unieke overnachting in Nederland zoals in deze monumentale Vlaamse schuur, maakt zelfs van je accommodatie iets onvergetelijks. In deze Vlaamse schuur tref je een volledige unieke woning aan. De bouwstijl en inrichting maken hier iets waarlijks unieks van. Iedere ruimte in deze overnachtingsplaats is dan ook tot in de puntjes afgewerkt.

Op de binnenplaats zorgen een jacuzzi, buitendouche en grote eettafel voor het nodige comfort en ontspanningsmogelijkheden. Het feit dat deze locatie in het midden van de natuur van Noord-Brabant is gelegen, maakt hier verblijven een echte belevenis.

12. Vakantieboerderij met wellness in Overijssel

Op zoek naar een groepsaccommodatie met wellness? Wel, dan zit je gegarandeerd goed op de vakantieboerderij in Holten. De boerderij zelf is modern en luxueus ingericht, wat perfect aansluit op de hottub, dompelbad, voetbad en de houten sauna die voor voldoende ontspanningsmogelijkheden zorgt. Met vier slaapkamers is dit verblijf geschikt voor tien gasten. Op het wellnessgedeelte na, biedt de boerderij ook nog een ruimte met pooltafel en dartboard. In de tuin kan je dan weer genieten van het overdekte terras.

Holten, waar de vakantieboerderij is gelegen, is een perfecte uitvalsbasis voor wie houdt van fietsen en wandelen. Zo vind je in de omgeving tal van wandel-, fiets- en mountainbikeroutes waarin je je helemaal kunt uitleven. Bezoek zeker ook het historische centrum van Deventer of ga de avontuurlijke kant op in het Avonturenpark Hellendoorn.

13. Overnachten op een landgoed in Gelderland

De Veluwe geldt als een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Deze vrijstaande villa die midden in dit natuurgebied ligt, is dan ook de ideale uitvalsbasis voor wie graag wandelt of fietst.

De luxueuze villa bestaat uit twee verdiepingen en biedt accommodatie aan groepen tot 7 personen. Stijlvol ingericht, met luxe zetels en een comfortabele hoekbank, en dit is nog maar het begin. Zowel binnen als buiten biedt de vakantiewoning alle comfort en luxe die je je maar kunt wensen. Met vier slaapkamers en twee badkamers die onder meer zijn uitgerust met een sunshower en bad behoren tot de faciliteiten. De binnensauna, buitendouche en spa zijn dan weer erg leuke extra´s die deze vakantiewoning tot de categorie ´luxueus´ ophemelen.

Het Landgoed de Scheleberg bevindt zich op de Veluwe, een walhalla voor wandelaars en fietsers. Wie op zoek is naar cultuur, kan terecht in bezienswaardigheden als het Openluchtmuseum in Arnhem of het Kröller Müller Museum. Steden als Arnhem en Amersfoort zijn dan weer een korte rit verwijderd van de groepsovernachting.

14. Slapen op een historische locatie in Noord-Holland

Op deze historische locatie slaap je op het erfgoedpark De Hoop. Het park heeft vakantiewoningen die groepen huisvesten van 4 tot 16 personen. De accommodaties kunnen het beste worden omschreven als safari lodges en zijn gelegen aan het Uitgeestermeer. Het park zelf beschikt over een uitstekend restaurant, ijssalon en een natuurspeeltuin voor de kinderen. Ook is er een zwemmeer aanwezig op het domein.

Net door zijn ligging aan het Uitgeestermeer zijn watersporten hier erg in trek. Zo kun je een boot huren, gaan suppen of er met de kano op uit trekken. Blijf je liever op de vaste grond, dan kun je ook wandelen en fietsen langs een van de vele routes in de omgeving. Op minder dan een half uur rijden vind je steden als Zaandam, Haarlem en Amsterdam voor een daguitstap. Ben je op zoek naar dat echte Hollandse uitzicht, dan is een bezoek aan de Zaanse Schans zeker een must!

15. Verblijf op een schip in het centrum van Rotterdam

Wie een echte unieke groepsovernachting in Nederland zoekt, zal wellicht fan zijn van deze accommodatie. In het centrum van Rotterdam ligt een schip dat is omgebouwd tot een groepsaccommodatie. Aan boord vind je zes slaapkamers voor telkens twee personen die elk een eigen badkamer hebben. De ruime woonkamer, het terras en de keuken zijn dan weer plaatsen die uitnodigen voor een gezellig samenzijn met andere gasten. Vanaf het terras heb je een prachtig zicht op de haven van Rotterdam.

De centrale ligging van deze accommodatie zorgt ervoor dat dit een unieke overnachtingsmogelijkheid is voor een stedentrip Rotterdam. Zo wandel je vanaf het schip in enkele minuten tot bezienswaardigheden als de Markhal, de Oude Haven, de Witte de Withstraat en de winkelstraten. Moet je toch wat verder? Dan kun je de watertaxi nemen die net achter het schip afmeert.

16. Verblijf op een historisch zeilschip in Friesland

Hou je van overnachten op het water, dan is er meer dan een schip in het centrum van Rotterdam. Ook in Friesland doen ze niet onder wat speciale overnachtingen betreft. In Harlingen ligt een 130 jaar oud zeilschip dat volledig werd gerenoveerd en omgebouwd tot groepsaccommodatie.

Tegenwoordig telt het zeilschip acht ruime tweepersoons hutten. Deze zijn allemaal voorzien van een privé-badkamer die bestaat uit een douche en toilet. Ook je eigen potje koken kan gemakkelijk in de gemeenschappelijke keuken aan boord. De zitruimte is dan weer een gezellige plek waar je kan converseren met andere gasten aan boord of genieten van een drankje van de bar.

Echt uniek is het feit dat in de overnachtingsprijs ook varen is inbegrepen. Zo wordt er dagelijks gezeild en maak je dus deel uit van de crew. Maar geen nood, want zeilervaring is niet vereist. De enthousiaste bemanning helpt je immers op weg tijdens de hele tocht.

17. Overnachten in een vakantievilla in Gelderland

Zoek je een goedkope overnachtingsplaats voor een grote groep? Dan is deze vakantievilla in Gelderland misschien hetgeen je zoekt. Zo biedt de villa ruimte voor groepen tot 20 personen en vind je er alle faciliteiten voor een luxueus verblijf. Van comfortabele zitbanken tot een volledig ingerichte keuken en riante slaapkamers. De accommodatie bestaat uit twee gebouwen. Het hoofdgebouw heeft zes slaapkamers, terwijl het bijgebouw ook nog twee familiekamers biedt.

´s Avonds kun je gezellig keuvelen aan de open haard, bij de kampvuurplaats of tijdens een gezellig diner met uitzicht op het landgoed. Tijdens de zomermaanden kun je gebruik maken van het verwarmde zwembad. De wellnessruimte en sauna is dan weer het hele jaar door open.

De villa is gelegen in de Achterhoek, een regio dat bekend staat om zijn natuur en perfect te verkennen is per fiets.