Uniek overnachten in Amsterdam

14 unieke overnachtingen in Amsterdam

Ben jij klaar voor een originele overnachting in Nederland? Dan is de hoofdstad zeker en vast een topkeuze! Amsterdam, een stad waar iedereen wel iets van zijn of haar gading kan vinden. De prachtige binnenstad, met de monumentale grachtenpanden, de karakteristieke Jordaan, de negen straatjesbuurt waar leuke kleine winkeltjes en gezellige horeca elkaar afwisselen, is meestal een vaste stop voor een ieder die Amsterdam bezoekt. Maar Amsterdam heeft nog veel meer te bieden. In de Museumbuurt vind je, buiten het van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum, ook de meest chique winkelstraat van Amsterdam, de PC Hoofdstraat, waar je regelmatig bekende Nederlanders zult tegenkomen. Als je liever wat meer low budget shopt, dan is de bekendste markt van Amsterdam, De Albert Cuypmarkt, een uitkomst. Lekker scharrelen tussen de kraampjes met een ongelooflijk gevarieerd aanbod, en vervolgens een terrasje pakken om uit te puffen. Wandel daar ook eens door de overige straatjes, doordat veel straten autovrij gemaakt zijn, heeft het groen weer de kans gekregen.

Amsterdam Oost heeft een geheel eigen charme met prachtige gebouwen, het Tropen museum, veel horecagelegenheden en natuurlijk Artis. Deze dierentuin, opgericht in 1838, biedt een oase aan rust, prachtige tuinen en niet te vergeten een grote variatie aan dieren. Bij overnachten Amsterdam met gezin is dit een geweldig uitstapje. Ook een bezoekje waard is de omgeving van het Centraal Station met het Scheepvaartmuseum waar een nagebouwd VOC-schip ligt en het Nemo, wat de plek is om je wetenschappelijk te laten verwonderen. Neem dan ook meteen het pontje naar het hippe Amsterdam Noord! Buiten een keur aan leuke restaurants en bars vind je daar ook ‘This is Holland’ waar je plaats kunt nemen in ‘multisensory flightsimulator’ die je Nederland op een geheel nieuwe wijze laat ervaren. Voor de durfallen is daar vlakbij ook A’dam Lookout, waar je 100 meter boven de stad op een ‘over the edge’ schommel plaats kunt nemen, of een virtual reality ride achtbaanrit kunt maken. Daarna misschien maar even rustig de duiven op de Dam voeren. Amsterdam is uniek, en wat is dan leuker dan ook uniek overnachten in Amsterdam? Er is volop keus!

1. Luxe woonboot in het bruisende centrum

Voor een luxe overnachting in Amsterdam is dit woonschip de perfecte keuze. De accommodatie is voorzien van alle mogelijke technische snufjes en heeft een design interieur. Er zijn maar liefst drie slaapkamers en een badkamer met ligbad. De chique gloednieuwe keuken is, naast alle andere apparatuur, uitgerust met een koelkast/vriezer met ijsblokjesmaker en een blender om ijs te crushen zodat je in de lounge met uitzicht op de grachten, of in de buitenruimte met fatboys en hangmat, heerlijk kunt genieten van een koud drankje.

2. China Town luxe loft

In het hart van Amsterdam, vlak bij de Oude Kerk en het Centraal Station, vind je op de zolder van een artistiek boutique hotel deze prachtig ingerichte loft waar de Aziatische invloeden zichtbaar zijn. De loft beschikt over een kingsize bed en een fijne regendouche. Op het moment dat je de deur van het hotel uitstapt, dompel je meteen onder in de sfeer van China Town met Chinese winkeltjes, restaurants en een Chinese tempel. Na een korte wandeling sta je op de Dam en de Kalverstraat. Ook de prijs is gunstig, dus, goedkoop overnachten in Amsterdam op een toplocatie!

3. Romantisch overnachten in victoriaanse stijl

Tijdens deze overnachting, in een voormalig klooster, gevestigd in de theaterbuurt in Amsterdam Centrum, waan je je terug in victoriaanse tijden. De inrichting van de kamer ademt victoriaanse romantiek uit met het grote koperen losstaande bad, de vele vintage details en de romantische open haard. Natuurlijk is er ook een kingsize bed! De omgeving is niet minder romantisch, de smalle straten en steegjes, met de talloze restaurants en bars nodigen uit tot eindeloos rondslenteren en genieten van alles wat de oude binnenstad van Amsterdam te bieden heeft.

4. Overnachten onder het altaar

In een rijtje speciale overnachtingen mag deze locatie zeker niet ontbreken! In een kapel uit 1751, toen Room Katholieken vervolgd werden en er zogeheten schuilkerken werden gebouwd, is een bijzondere plek om te overnachten in Amsterdam gevestigd. De kapel ademt nog steeds een magische sfeer uit van vervlogen tijden, zeker wanneer je wakker wordt en boven je het eeuwenoude altaar ziet. De kamer is luxe ingericht met een kingsize bed en een heerlijke diep verzonken bad om in weg te dromen. Natuurlijk gelegen in het oude centrum, waar je zodra je buiten komt meteen weer in de hedendaagse tijd terug bent.

5. Overnachten op een boot vlakbij het centrum van Amsterdam

Lopend langs de grachten in Amsterdam kan het niemand ontgaan dat wonen op het water hier volledig ingeburgerd is. Ook aan de oevers van de Amstel, en bij overige waterwegen liggen veel woonboten. Overnachten in Amsterdam op een boot heeft dan ook gewoon iets speciaals. Deze boot is voorzien van alle gemakken, ligt aan de oostkant van het centrum en heeft uitzicht op het Oosterdok. De ligging maakt romantisch samen naar de ondergaande zon kijken ook nog mogelijk en bij mooi weer duik je vanaf de zwemstijger zo het water in. Er is een eigen opgang naar het gastengedeelte zodat privacy gewaarborgd is. Deze accommodatie zal ook bij liefhebbers van low budget in de smaak vallen! 

6. Overnachting in Amsterdam in een boomhut

Altijd al in een boomhut willen slapen maar nooit tijd of zin gehad om er zelf één te bouwen? In Amsterdam Noord, niet ver van de pont die je zo bij het Centraal Station brengt, staat een oude eikenboom waarin een stevige boomhut gebouwd is. Liggend in het tweepersoonsbed kun je dit feit niet vergeten, aangezien de boomhut geïntegreerd is in de boomtakken en deze zichtbaar door de muren heenlopen. Vanuit de boomhut heb je een prachtig uitzicht op het IJ. Even opfrissen kan onder de (warme) ‘bush douche’.

7. Glazen huis in Amsterdam

Een unieke overnachting Amsterdam biedt dit luxe glazen huis, gelegen in Amsterdam Noord met panoramisch uitzicht op het IJ. Een groot rond bed, modern sanitair en een heerlijke tuin maken deze Bed & Breakfast een geweldige uitvalsbasis om Amsterdam te ontdekken. Pak de fiets naar het pontje en voor je het weet sta je in het centrum, om ’s avonds de rust aan de andere kant van het water weer op te zoeken.

8. Appartement in een havenkraan met panoramisch uitzicht

Gelegen in de wijk KNSM-eiland, ten oosten van het centrum, staat een monumentale havenkraan met bouwjaar 1957, die omgebouwd is tot appartement voor twee personen. In het appartement vind je, verdeeld over drie verdiepingen, een design badkamer met ligbad, een volledig uitgeruste keuken en een slaapkamer met groot tweepersoons bed met uitzicht over de stad. KNSM-eiland is van een voormalig industrieel havengebied omgetoverd tot een bruisende moderne wijk met talloze restaurants, bars, kunstgaleries en architectonische hoogstandjes. Het centrum van Amsterdam is echter ook dichtbij en gemakkelijk op de fiets te bereiken.

9. Natuurhuisje op het water vlak bij Amsterdam

In de buurt van Amsterdam, in Ouderkerk aan de Amstel, ligt dit tiny house drijvend natuurhuisje in de rivier de Amstel. De inrichting is eenvoudig en vintage en geeft een huiselijke sfeer. De omgeving is prachtig en nodigt uit tot lange fietstochten, fietsen staan ter beschikking, maar ook Amsterdam is maar zeven (fiets)kilometers verwijderd van dit gezellige onderkomen. In de boot kun je genieten van een stukje wellness aangezien er een sauna met houtkachel aanwezig is. Neem hierna een verfrissende duik in de Amstel om af te koelen. Deze accommodatie staat voor goedkoop overnachten vlakbij Amsterdam in een rustgevende omgeving.

10. Moderne woonark in de buurt van Amsterdam

In Broek en Waterland, ongeveer vijftien minuten rijden van Amsterdam, ligt deze grote, modern ingerichte woonark. Het vakantiegevoel begint al als je vanaf de parkeerplaats met het privé-pontje het kanaal oversteekt naar je stijlvolle onderkomen. De ark heeft luxe sanitair, een moderne keuken, en maar liefst drie slaapkamers, wat overnachten Amsterdam met gezin hier een goede mogelijkheid maakt. De omgeving is uitermate geschikt om lekker te gaan zwemmen, te kanoën of te fietsen. Ook is er (tegen betaling) een elektrisch bootje aanwezig voor tochtjes in de omgeving.

11. Romantisch overnachten op een privé-eiland

In de Vinkeveense plassen, op ongeveer vijftien minuten rijden vanaf Amsterdam, ligt midden in het natuurgebied de Botshol, een eilandje dat de ultieme plek is voor een romantische overnachting. Het huisje op het eiland heeft een keukentje (koken op gas) en een koelkast. Tevens is er een toilet en buitendouche. Verlichting geschiedt door olielampen, fakkels of met lampen op zonne-energie. Tevens staat er een vuurkorf en een barbecue. Sportief bezig zijn kan met de aanwezige subboards en tevens is er een bootje waar tegen betaling gebruik van gemaakt mag worden. Slapen doe je in een superromantisch hemelbed terwijl je geniet van de stilte om je heen.

12. Overnachten in een karakteristiek brugwachtershuisje

Nabij Floradorp in Amsterdam Noord, op ongeveer een kwartier fietsafstand van het Centraal Station van Amsterdam, ligt dit karakteristieke brugwachtershuisje. De praktische inrichting, met tweepersoonsbed, een badkamer en koffie- en theefaciliteiten, zorgt ervoor dat je je hier meteen thuis voelt. Het is mogelijk om ontbijt bij te bestellen. De omgeving leent zich erg goed voor mooie fietstochten.

13. Slapen in een observatorium in een educatieve tuin

In Amsterdam Noord, te midden van bloemenweides waar vlinders en bijen rondvliegen, kun je overnachten in een heus observatorium. Voor de echte natuurliefhebbers een waar paradijsje, want er mag ook gebruik worden gemaakt van de observatieapparatuur. Op het terrein, het stadslandbouwgebied NoordOogst, zijn verschillende eetgelegenheden waar duurzame maaltijden genuttigd kunnen worden. Ook is er een wijngaard en een imker te vinden. Tevens is er een natuurspeeltuin. Een tripje naar Amsterdam centrum zal ongeveer een kwartier in beslag nemen, met de pont en je zo over en sta je bij het mooie Centraal Station van Amsterdam en loop je zo het oude centrum in.

14. Luxe suite aan het IJ

Deze suite ligt net boven waterniveau en geeft je een geweldig uitzicht op het IJ en de boten die langsvaren. De inrichting is eigentijds en strak, heeft een kingsize bed en koffie- en theefaciliteiten. Ontspannen doe je in het vrijstaande ligbad of onder de heerlijke regendouche. De Suite bevindt zich in gebouw Pontsteiger in de wijk Houthavens van Amsterdam. Binnen tien minuten bevind je je in het centrum en loop je op de grachten of door de gezellige winkelstraatjes.