De beste glampings

Weet jij wat ‘glamping‘ betekent? Ja, inderdaad! Het is een samentrekking van ‘glamorous’ en ‘camping’. Je kampeert eigenlijk in luxe, zoals je dat gewend bent in een hotel. Het doel tijdens je verblijf is om één te worden met de natuur.

Glamping werd voor het eerst gebruikt in 2005 en sindsdien is het niet meer weg te denken. Hou je van kamperen, maar kan je even hard genieten van een leuk hotel? Dan is glamping zeker iets voor jou. Van safaritenten tot houten lodges. Of je nu wil overnachten in de Ardennen of dichtbij Amsterdam. Wij verzamelen én selecteren gezellige plekjes.

Glampen in Nederland

Unieke glampings in Nederland

Exclusief en comfortabel glampen in Nederland Glamping is lang niet hetzelfde dan camping. Dit nieuwe vakantieconcept werd de voorbije jaren echt populair, ook in Nederland. Comfort en gebruiksvriendelijkheid

Lees verder »

Glampings... voor jou geselecteerd

Glamping nabij Brugge

Glamping dichtbij Brugge en Oostende

Tweepersoonstent op glamping

Luxe kamperen en uniek overnachten midden natuurpark De Veluwe

Luxe safari lodge met zwembad

Buitengewoon logeren in luxe Safari lodge in Winterswijk Kotten

Waar kan ik glampen?

Je kan zowat in elk land terecht op een glamping. Wij maakten Voorlopig hebben wij een selectie gemaakt van de leukste glampings in België, Nederland en Frankrijk. Maar even goed in Zweden kan je terecht voor een gezellige glamping. Slapen in een boomhut in Zweden? Check, wij doen mee! Of een romantische vakantie op of dichtbij het water? Glamping bestaat in vele vormen.

Een glamping overnachting boeken? Hier moet je op letten.

Wat heb jij zoal nodig op je vakantie? Een eigen toilet, sterke wifi? Misschien wel een vaatwasser? Dan nog maar te zwijgen over een binnenzwembad of een prachtig uitzicht… Elk heeft z’n wensen. Let altijd goed op wat je boekt.

De grootte / aantal personen

Word het een familievakantie of een romantisch weekendje weg? Kijk goed voor hoeveel personen je boekt. Mocht je met meerdere personen op vakantie trekken, dan kan je ook kiezen voor een camping met meerdere safaritenten.

Eigen toilet en sanitair

Heb je graag een privé-toilet? Dan kunnen we je aanraden dit ook te bekijken. Sommige glampings hebben gezamenlijke douches en toiletten. Dat heeft natuurlijk ook z’n charmes…

Op een camping of alleenstaand

Ligt je accommodatie op een camping of midden in het bos? Ook dat is belangrijk. Kijk dus altijd goed waar je verblijft.

De voordelen van glamping

Meer en meer mensen willen rust, natuur en authenticiteit tijdens hun vakantie. Geen massatoerisme, maar liever duurzaam en ecologisch. Met glamping speel je hier perfect op in. Reizigers houden meer van unieke ervaringen, sweet spots en verborgen parels… Allemaal zaken waar je mee kan uitpakken eens je terug bent.

Op een glamping moet niets en mag alles. Je kiest volledig zelf wat je doet.