Origineel overnachten in de Ardennen

Origineel overnachten in de Ardennen

De 19 origineelste vakantiehuizen in de Ardennen

Benieuwd naar de leukste vakantiehuizen in de Ardennen? Van Durbuy tot Barvaux, van Achouffe tot La Roche… Heb je altijd al eens avontuurlijk en op een originele manier willen overnachten in het uitgestrekte gebied van de Ardennen? Dan is dat nu mogelijk met diverse bestemmingen in dit prachtige gebied. Je kunt er heerlijk door de groene bossen wandelen, gezellige dorpjes bezoeken en bijzondere architecturen bekijken. Echter, je kunt ook de mensenmassa opzoeken en naar pretparken en andere toeristische trekpleisters gaan.

Aan het einde van zo’n prachtige dag kun je je dan lekker terugtrekken in één van de volgende unieke natuurhuisjes. Van boomhutten tot kastelen. Overnachten onder de sterren, midden in de natuur met alles wat je nodig hebt om je lekker op je gemak te voelen. Dit alles draagt bij aan een onvergetelijke ervaring in de Ardennen.  De Ardennen zijn ook the place to be voor overnachtingen met grote groepen. Wat is het aanbod aan vakantiehuisjes in de regio en op welke manier zorgen deze verblijfplaatsen voor een onvergetelijke, avontuurlijke ervaring? De Ardennen telt vele originele vakantiehuisjes. Wij helpen je in deze blogpost graag op weg.

Op vakantie gaan in de Ardennen is avontuurlijk, uniek en rustgevend, maar het perfecte vakantiehuisje maakt de ervaring nog completer. De volgende huisjes kunnen jou dit volledige gevoel geven.

1. Uniek overnachten in een huifkar in Bouillon

In de Luxemburgse Ardennen is dit natuurhuisje van hout gelegen, met een robuuste, natuurlijke uitstraling. Het is niet zomaar een huisje, maar een originele huifkar, dichtbij de stad Bouillon. De huifkar, die iets wegheeft van een losstaande stacaravan, beschikt over een volledige badkamer en keuken en een schattige bedstee voor een romantische nacht. In de woonkamer is een slaapbank beschikbaar voor een eventuele derde gast.

Buiten de huifkar kun je op je eigen terrasje genieten van het uitzicht. Er zijn ook een jacuzzi en een sauna beschikbaar, tegen reservering vooraf. Het huisje is simpel en knus, maar erg comfortabel en geschikt voor mensen die de rust en eenvoud willen opzoeken. Je bent er echt even weg van de massa.

De ligging is uniek, namelijk in de vallei van de Semois, waarbij je uitkijkt over het prachtige landschap van de Ardennen. Je kunt er mooie wandel- of fietstochten maken in de nabij gelegen bossen, maar op drie kilometer afstand ligt ook het centrum van Bouillon met leuke restaurantjes. Een aanrader zijn de lokale gerechten die je hier kunt proeven. In dit stadje kun je ook het beroemde kasteel van Bouillon een bezoekje brengen.

Het huisje draagt tevens bij aan natuurprojecten, waardoor iets teruggegeven wordt aan de mooie natuur. Dit zorgt ervoor dat we er nog lang van kunnen genieten.

2. Overnachten in een oud treinstation in Purnode

Het tweede huisje in de natuur van de Ardennen is een groter verblijf en beschikt over vijf slaapkamers. Het ligt in de regio van Namen, België, en dient als vakantiehuis en groepsaccommodatie voor groepen tot en met 24 personen. Het is een sfeervol huis dat in 1904 is gebouwd. Toen werd het gebruikt als treinstation van het dorpje Purnode. De treinsporen zijn achtergebleven en liggen direct naast het huis. Deze worden overigens niet meer gebruikt.

Tegenwoordig is deze accommodatie van allerlei gemakken voorzien, waaronder een centrale verwarming, een grote, gezamenlijke ruimte, een mooi ingerichte keuken en uitgebreid sanitair. Ook kun je genieten van de houtkachel, een overdekt terras en een idyllische kampvuurplaats. Kan het nog avontuurlijker dan gezellig voor een kampvuur zitten in het midden van de wildernis?

Het huis ligt vrij afgelegen in een bosrijke vallei naast de rivier de Bocq in de Belgische Ardennen. Kenmerkend van deze vallei zijn de groene berghellingen en de donkere spoortunnels tussen Namen en Dinant. Je kunt er uiteraard leuke wandel- en fietstochten maken en genieten van het geluid van de natuur. Ook andere buitensporten, zoals klimmen en mountainbiken, kun je er beoefenen. Daarnaast kun je ook lekker bier proeven bij de lokale bierproeverij van het dorpje.

3. Vakantiehuis in Durbuy met zwembad

Het volgende vakantiehuis in de prachtige natuur van de Ardennen is een luxe villa, geschikt voor acht personen en met vier slaapkamers. Het huis beschikt over een mooi buitenzwembad, aangevuld met comfortabele ligstoelen, en een heerlijk bubbelbad om in te ontspannen. En ontspanning zal je krijgen, aangezien je vanuit deze baden uitkijkt over de rustgevende bossen van de Ardennen. ‘S avonds is zowel het zwembad als het bubbelbad sfeervol verlicht.

Voor de gezelligheid is er een vuurkorf beschikbaar om in de avond met een warm vuurtje de sterrennacht te bewonderen. Je kunt daarbij ook lekker barbecueën en genieten van de verschillende zitplaatsen en tuinsets in de buitenlucht. Het huis is helemaal ingericht naar ultiem comfort, met binnen een uitgebreide keuken en fijne slaapkamers. Binnen kun je ook nog genieten van een sauna en wanneer je in de herfst of winter komt, is er een stookkachel beschikbaar.

De natuurvilla is op een unieke plek gelegen, op minder dan vier kilometer afstand van het oude stadscentrum van het stadje Durbuy. Echter, vanuit vele plekken binnen en buiten het huis kun je genieten van het adembenemend panorama met uitzicht over het landschap van de Ardennen. Een uniek verblijf in de Ardennen? Voor een grote groep? Dan moet deze vakantievilla zeker op je shortlist!

4. Origineel vakantiehuis in Erezee

Dit natuurhuisje in Erezee, ook wel een chalet te noemen, ligt in een kleinschalig vakantiepark en is geschikt voor een verblijf van tien gasten in vier slaapkamers. Je kunt er heerlijk de rust opzoeken met familie en vrienden en je zult elkaar niet in de weg lopen. Het huisje heeft namelijk alle luxe en privacy die je nodig hebt, zoals een op hout gestookte hottub. Gelegen vlakbij Durbuy én midden in een bosrijk gebied.

Met één stap buiten de deur sta je al in de prachtige natuur van de Ardennen, waar je leuke wandelingen kunt maken. Ook veel andere buitenactiviteiten zijn er te ondernemen. Aan het eind van alle inspanningen kun je lekker ontspannen in het ruime vakantiehuisje. Zo kun je in de extra tv-/film-ruimte zitten, de grote woonkamer of in de wijde tuin. Deze tuin is overigens helemaal omheind en er staan ook een speelhuisje en een gas barbecue in.

Voor een leuk uitje met de hele familie is dit huisje zeer geschikt, maar ook voor een grote groep vrienden is het huisje midden in de wildernis een originele, unieke bestemming.

5. Avontuurlijk overnachten in authentieke Mongoolse yurt in Grimbiemont

Slapen in een yurt in de Ardennen? Dat is toch te gek voor woorden?! Het kan helemaal… Ben jij met jouw partner op zoek naar een bijzondere, romantische plek om in de Ardennen te verblijven? Dan is deze yurt voor twee personen wellicht echt iets voor jou. Het is een kleine, ronde tent met slechts één kamer, dat vroeger werd gebruikt door rondtrekkende nomaden met vee. Deze yurt staat op het erf van de verhuurder en is leuk aangekleed met kastjes, krukjes, een tafel met twee stoelen, een lekker bed en versieringen aan de wanden. Ook is er een houtkachel die er in combinatie met het schapenwollen vilt voor zorgt dat de tent lekker warm blijft.

Het is een uniek natuurhuisje, waarbij je ook nog eens uitkijkt op een schapenweide, een mooie tuin en een vallei. Een naastgelegen pad voert je overigens gelijk de bossen in om mooie wandeltochten te maken. Na zo’n intensieve dag kun je lekker douchen in de aparte ruimte met een douche en een toilet. Hier zit tevens een eenvoudige keuken in, maar je kunt ook lekker barbecueën bij goed weer.

Het huisje ligt in Grimbiemont, wat een rustig dorpje is en in het hart van Famenne ligt. Dit is een streek vol met bossen en glooiende heuvels, waaraan veel andere dorpjes en stadjes liggen.

6. Charmant vakantiehuis op de heuvels in Durbuy

Dit tweede huisje in het stadje Durbuy is geschikt voor een gezin van vier of een klein vrienden clubje. Het huis met twee slaapkamers is gebouwd uit een oude boerderij en een aantal landelijke details zijn meegenomen, waardoor het interieur rustgevend oogt. Zijn charme haalt het natuurhuisje uit zijn perfecte ligging op de heuvelkammen in het gebied de Famenne-Ardenne. Dit is tevens een vertrekpunt voor veel wandeltochten.

Echter, het huis zelf is ook bijzonder, aangezien het is gebouwd van natuursteen, leem en kalk. Ook is het voorzien van gesculpteerd hout en gebrandschilderde ramen. Niet te vergeten zijn de decoraties met mozaïeken en smeedijzer een hoogtepunt. Het betreft een zeer duurzaam huis, met goede isolatie, biologisch afbreekbare schoonmaakproducten en een gedisciplineerd systeem van afval scheiding.

Buiten het huis is er een grote, ingerichte tuin van wel 5000 vierkante meter. Hier zitten verschillende terrassen in, een boomgaard, een biologische groentetuin en een vijver. Ook zijn er diverse lokale boomsoorten gepland. Het huisje kan tevens door twee personen gehuurd worden, waarbij alleen de eerste verdieping beschikbaar wordt gesteld. In de buurt van dit natuurhuisje liggen veel activiteiten, zowel groot als klein.

7. Minimalistisch glampen in Vaux-sur-sûre

Wanneer je op zoek bent naar een minimalistisch, origineel en uniek vakantiehuisje voor twee personen, dan is dit bijzondere glamping huisje helemaal geschikt voor jou. Het is een huisje geheel gebouwd van hout in de vorm van een cocon. Je kunt er helemaal tot rust komen en even één worden met de natuur, want het zit ver weg van het lawaai van de stad en midden in de natuur. Echter, aan comfort doet het huisje niet onder, aangezien er een douche, toilet, verwarming, kitchenette en zelfs een op hout gestookte sauna in zitten. En dit allemaal in een accommodatie van slechts 20 vierkante meter. Voor een speciale overnachting in de Ardennen, kan deze accommodatie wel tellen!

Er is binnen een zitplaats aanwezig, maar je kunt ook buiten op het terras eten, lezen en even ontspannen. In de avond is er ook genoeg binnen- en buitenverlichting, waardoor het huisje magisch lijkt en wel duizend sterren aan de hemel schijnen. De cocon ligt overigens in een klein drop van maar 14 huizen in het hart van de Belgische Ardennen. Op tien kilometer afstand ligt de beroemde stad Bastogne, welke bekend staat vanwege de slag om de Ardennen. Daarnaast ligt het dichtbij het drielandenpunt, waardoor Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Nederland niet ver weg zijn.

8. Ultieme glampingervaring in Auby-sur-Semois

Origineel overnachten met kinderen? Deze unieke glampingervaring is er eentje voor het hele gezin. Hier ga je helemaal terug naar de basis en word je één met de natuur. Ook dit verblijf is een glamping plek die is gelegen aan de rivier de Semois. Het is geschikt voor kinderen en je verblijft in een grote, ronde tent, ook wel een tipi genoemd. Er zitten twee slaapkamers in en een ruime woonkamer. Het is dan wel terug naar de basis, maar je wordt van allerlei gemakken voorzien, zoals lekkere bedden, stroom, een koelbox en een complete kookuitrusting, verlichting en extra’s voor wanneer je een baby meeneemt.

Het huisje is onderdeel van een bosrijke camping, ideaal voor koppels en gezinnen die rust en ruimte zoeken in de wilde natuur. Op het terrein is een gezellig terras, een winkeltje, een café, waar Belgische specialiteiten worden geserveerd, en rondom de rivier zijn leuke activiteiten te ondernemen. Het kampeergevoel wordt helemaal afgemaakt door het kampvuur dat in de avond wordt aangestoken.

De camping ligt in de Belgische Ardennen en het gebied wordt ook wel Klein Canada genoemd. Je kunt in de nabije omgeving heerlijk wandelen, dammen en vlotten bouwen, wilde dieren spotten en nog veel meer. Wanneer je met kinderen komt, kun je op het buitenterras plaatsnemen. Vanaf hier heb je namelijk zicht op de rivier, terwijl jij als ouder geniet van een drankje en een goed boek.

Ook interessant: Glampings in de Ardennen

9. Moderne cottage op 15 km van Durbuy

Dit moderne vakantiehuisje voor vier personen is gelegen in een gezellig, kindvriendelijk park, genaamd Vakantiepark Le Bochetay, te midden van een bosrijke omgeving. De chalets zijn gemaakt van hout en bevinden zich op 1,5 kilometer afstand van het dorpje Heure. 15 kilometer verder ligt Durbuy, wat een beroemde Middeleeuwse stad is en waarvan het oude stadscentrum nog mooi intact is gebleven.

De huisjes zijn nog vrij nieuw en hebben een compleet, modern interieur dat is ingericht om een gezellig verblijf te verzorgen. Er zit een woonkamer in met een televisie en een open keuken. In deze keuken kun je gebruikmaken van een afwasmachine, een magnetron en een oven. Alles is aanwezig om een lekkere maaltijd mee klaar te maken. Daarnaast zijn er twee slaapkamers in gebouwd, waarvan één met een stapelbed. De badkamer is voorzien van een fijne douche en een toilet.

Via een schuifpui kun je het terras of het balkon betreden, waar tuinmeubilair op is geplaatst. Als je met de auto bent, kun je parkeren voor één auto dichtbij het huisje.

10. Chalet met uitzicht over de Ourthe vallei

Huur je deze chalet? Dan geniet je met vier personen van een prachtig uitzicht over de Ourthe vallei. Deze accommodatie ligt midden in de mooie natuur van de Ardennen in het stadje Beffe, dichtbij La Roche-en-Ardennes. Om het natuurgevoel nog meer aan te wakkeren, kom je aan via een onverharde weg bij dit geheel houten chalet.

Je komt via de garage binnen in een multifunctionele ruimte. Deze dient als woonkamer en heeft een keukenhoek. Deze keuken is voorzien van allerlei gemakken, zoals een elektrisch fornuis, een grote koelkast en een oven. Daarnaast zitten in de woonkamer een salon met een eethoek, een houtkachel en een zithoek. Het enige wat ontbreekt, is een televisie, maar dan kun je je even echt ontdoen van alle stress van het dagelijks leven. Via het terras heb je een panoramisch uitzicht over de Ourthe vallei.

Op de begane grond zit één slaapkamer, voorzien van een eigen badkamer en een ligbad, een toilet en een wastafel. Wanneer je naar boven gaat, kom je de tweede slaapkamer tegen met wederom een eigen badkamer met daarin een ligbed, een wc en een wastafel. Het chalet biedt uiterste comfort en is ideaal voor de echte natuurliefhebbers. Ook kun je er lekker sporten en gezellig samen zijn met familie of vrienden.

11. Ecologische vakantiewoning dichtbij Durbuy

In de natuur op vakantie gaan en ook nog eens op een ecologische manier kan door dit sfeervolle vakantiehuisje te huren. Het ligt dichtbij het stadje Durbuy, is gebouwd van hout en oogt zeer modern met zijn vierkante bouw en zwarte details. Het geeft het gevoel van een overnachting in een moderne boomhut, maar is voorzien van alles wat je nodig hebt om comfortabel op vakantie te gaan.

De woonkamer van het huisje heeft grote ramen, waardoor je de natuur goed kunt zien. Ook kun je relaxen in de meubels van de leefruimte en lekker koken in de volledig uitgeruste keuken. In deze keuken zit bijvoorbeeld een afwasmachine, een combi oven en een vitrokookplaat. De bereide maaltijden kunnen geconsumeerd worden in de eetkamer met een handige inschuiftafel. Hierdoor kun je er ook eten met zes personen.

Daarnaast is er nog een loungebox, een kingsize hotelbed en een tweede slaapkamer, een fijne doucheruimte, een wastafel en een wc. Het huisje is voorzien van een stro isolatie, een warmte recupererende ventilatie en een warmtepomp.

Wil jij origineel overnachten in Durbuy? Dan is logeren in een tiny house zeker een optie.

12. Luxe chalet in Septon

Dit vakantiehuisje is geschikt voor negen personen en kan deze verblijf bieden in vier slaapkamers met twee badkamers. Het chalet is geheel gemaakt van hout, maar is verre van oubollig, aangezien het interieur erg modern is. Daarnaast zitten er een jacuzzi en een sauna in om geheel te ontspannen. Je kunt lekker koken voor je hele familie of en grote vriendengroep in de uitgebreide keuken. Deze maaltijd kan opgepeuzeld worden aan de grote eettafel, maar ook op het terras in de tuin. Zelfs als het regent kun je hier lekker zitten, aangezien een gedeelte overdekt is. Niet onbelangrijk zijn de verschillende speelhoeken, waarin een pooltafel, televisie en een dartbord zijn geplaatst.

Het huis staat alleen en kijkt uit over de mooie natuur van de Ardennen. In de nabije omgeving kun je lekker fietsen en wandelen en een echte aanrader is de Anticline van Durbuy. Dit is een rotsachtige glooiing die de vorm heeft van een gewelf. Je kunt in de omgeving ook grotten en ondergrondse meren bezoeken. Na zo’n lange dag van intensieve activiteiten kun je lekker ontspannen in het volledige chalet en de mooie tuin.

13. Prachtig kasteel in Gesves

Heb je altijd al eens als een prinses of prins in een kasteel willen wonen? Dat kan met dit gigantische vakantiehuis dat geschikt is voor wel 16 personen en voorzien is van vier slaapkamers en vier badkamers. In dit kasteel kun je lekker vertoeven met jouw familie, meerdere gezinnen of een grote vriendengroep. Zo majestueus als het huis er van buiten uitziet, zo koninklijk is het van binnen ook, met een modern, volledig interieur en grote gangen, ruimtes en kamers.

Je bent er van alle gemakken voorzien en hebt ook een grote tuin tot je beschikking met de nodige speelattributen voor kinderen, zoals een schommel. Daarnaast zit er een groot terras waar je tot rust kunt komen met een goed boek. Hier staat ook een barbecue om de avond te beginnen met gegrilde etenswaren en leuke verhalen naar boven te halen.

In de mooie omgeving kun je lekker wandelen in het bos. Deze ligt op slechts vijf kilometer afstand. Je kunt ook vissen in de rivier en lekker dineren in een restaurant. Voor warme broodjes en croissants in de ochtend kun je een bezoekje brengen aan de bakker, die op vijf kilometer afstand zit.

14. Uniek overnachten in een yurt in Houffalize

Wanneer je op zoek bent naar eenvoud en terug wilt naar de basis, dan is deze yurt zeker geschikt voor jou. Het is een grote, ronde tent met allerlei schattige details, kastjes om dingen in op te bergen, een verwarming en een groot bed. Het is zonder meer een unieke ervaring, waarbij je één bent met de natuur. Echter, je wordt ook voorzien van comfort, aangezien je toegang hebt tot een bijgebouwtje met een douche, wastafel, keuken en een zithoek.

Je kunt er met twee personen, maar ook met vier personen verblijven, waarbij de slaapbank in het bijgebouw gebruikt kan worden. Het verblijf is op ecologische manier samengesteld en onderhouden, waardoor het milieu zo veel mogelijk wordt ontlast. De omgeving is zeer rustig en uiterst geschikt om even te ontsnappen aan het drukke leven. Rondom de tent liggen weiden en bossen, waarin wilde schapen grazen. De eigenaren wonen op slechts een paar meter afstand en kunnen je alles vertellen van de omgeving. Je kunt er namelijk leuke wandeltochten volgen en lekkere restaurants bezoeken. Er zijn ook nog andere spannende activiteiten te ondernemen, zoals abseilen, kajakken, kanoën en mountainbiken. Tevens bieden de Houffalize en de Ourthe vallei een mooi uitzicht.

15. Luxe vakantiehuis in de Ardennen, Malmédy

Deze luxe chalet heeft een robuuste uitstraling, vanwege zijn grove stenen bouw en het mooie afgewerkte hout. Aan luxe en comfort ontbreekt er bij dit huis niets, aangezien je kunt genieten van een binnenzwembad, een klein kikkerbad, een Turks stoombad en een sauna. Ook is er een bar met een tap om gezellige avondjes door te brengen. Je kunt ook heerlijk ontspannen tussen de hertengeweien in de living, die zorgen voor een houthakkers sfeer. Alles is in dezelfde stijl gebouwd, van oude materialen, en het huis is daardoor uiterst origineel.

Met een groot gezelschap, tot 23 personen, kun je in het vakantiehuis verblijven, waarbij er tien kamers beschikbaar zijn. Bijna iedere kamer heeft zijn eigen badkamer gemaakt van een Marokkaanse kalkstructuur met een uiterlijk van fluweel. Het chalet ligt in een vallei dichtbij het stadje Malmédy. Vanaf het terras kun je ook tientallen kilometers het dal in kijken.

Het chalet is gelegen aan de bosrand in de natuur van de Ardennen, waardoor je met één stap buiten de deur al begint aan avontuurlijke wandel- of fietstochten. Op slechts één kilometer afstand zit er ook een meer, waar je lekker in kunt zwemmen. Boodschappen doen en restaurantjes bezoeken, kan in het centrum van Thirimont, wat op vijf kilometer afstand ligt.

16. Authentiek vakantiehuis in Longueville

Dit authentieke vakantiehuis mag er van buitenaf dan niet zo speciaal uitzien, binnen in het huis is een bijzondere stijl toegepast, wat het huis erg origineel maakt. Ook dit vakantiehuisje is nabij het stadje Durbuy en is uitgerust met ecologische voorzieningen. Het huis bevat twee slaapkamers, wat het ideaal maakt voor een gezin. Het is gebouwd omtrent duurzaamheid, waarbij de hele woning uit 100 procent natuurlijke materialen bestaat. Denk hierbij aan hennep, hout, kalk en natuursteen. Hierdoor heeft het ook het certificaat Panda van het WWF gekregen. In de tuin staan overigens een appel- en een walnootboom en je kunt ook gebruikmaken van heerlijke streekproducten.

Echter, dit betekent niet dat er geen comfort in het huis zit, aangezien er bijvoorbeeld een jetstream douche beschikbaar is. Ook zijn er een comfortabele zithoek, fijne slaapkamers en een volledige keuken te vinden. Voor de natuurliefhebbers kun je in de buurt volop kanoën, mountainbiken, vissen en wandelen, maar daarnaast ook paardrijden, rotsklimmen en skiën of snowboarden in de winter. De woning ligt aan de bosrand en voor boodschappen, restaurants en het toerismebureau kun je op vijf kilometer afstand in het centrum terecht.

17. Rustiek vakantiehuis in Beauraing

Voor een luxe landhuis midden in de natuur van de Ardennen kun je terecht bij dit rustieke vakantiestekkie. Het is voorzien van een verwarmd binnenzwembad en een grote tuin, waar je lekker in het zonnetje kunt zitten. Er zitten negen slaapkamers in met acht badkamers en een eigen toilet. Er kunnen daarom tot 19 personen verblijven in dit huis, wat het ideaal maakt voor grote groepen.

Oorspronkelijk was dit landhuis onderdeel van een kasteel uit de 18e eeuw. Tegenwoordig is het een accommodatie voor grote groepen vlak bij de grens van Frankrijk en België. Diverse historische stadjes liggen op kleine afstand van het huis. Het huis zelf heeft diverse recreatiegebieden, waaronder een grote speelkamer met een dartbord, bordspellen, een air hockey-tafel, een biljartkamer en zelfs een bioscoopkamer met echte stoelen.

Zowel vanuit het verwarmde binnenzwembad als vanuit de lekkere sauna kijk je uit over wat de Ardennen allemaal te bieden heeft. Er is overigens een parkeerplaats met plek voor wel negen auto’s, waardoor grote gezelschappen optimaal worden ondersteund.

18. Klassiek kasteel in Theux

Stap in een droomhuis door dit klassieke kasteel te huren in je vakantie naar de prachtige natuur van de Ardennen. Het is bestemd voor grote groepen en er kunnen maximaal 22 gasten in verblijven. Voor deze gasten zijn tien slaapkamers beschikbaar en drie badkamers, waarnaast je ook een groot buitenzwembad tot je beschikking hebt. Het stijlvolle kasteel bevat nog meer faciliteiten, waaronder wifi-verbinding, een vaatwasser en een wasmachine.

Unieker dan dit landhuis dichtbij het Belgische Luik zal je het niet snel vinden en veel van zijn authentieke charme en details zijn behouden gebleven. Hierdoor kun je op een adellijke manier genieten van jouw vakantie, waarbij iedere ruimte weer zijn eigen verhaal vertelt. Vanuit het vakantiehuis heb je uitzicht over de uitgestrekt weiden en bossen van de Ardennen. Je kunt dan ook eenvoudig wandelingen, fietstochten of andere activiteiten ondernemen. Bij terugkomst in het huis kun je gezellig met zijn alle dineren en ’s avonds in de tuin naar sterren kijken. Kortom, de ideale plek om samen met familie of vrienden vakantie te vieren.

Dus, welke originele, unieke verblijfplaats in de Ardennen wordt jouw volgende vakantiebestemming?

19. Gezellig boshuisje in Durbuy

Heerlijk huisje met een heerlijk balkon, op een park met zwembad, restaurant, speeltuinen en tennisbaan. Op loopafstand van Durbuy Centraal en toch midden in de natuur .

Bij binnenkomst valt op hoe licht en ruim dit huisje is. Er bevindt zich een moderne keuken, voorzien van alles wat je nodig hebt.Direct naast de keuken vind je de ronde eethoek waaraan je heerlijk kunt borrelen, dineren of ‘s avonds gezellig een spelletje kunt doen.

Ook het woongedeelte is heerlijk licht door de twee grote dakkapellen. Naast het zitgedeelte vind je nog een comfortabele schommelstoel waarin je heerlijk kan wegdromen in een boek.

Vanuit de woonkamer heb je toegang tot het vernieuwde terras. Heerlijk om al vroeg in de lente of ver in de herfst lekker buiten te eten en te genieten van de geluiden van het bos.

Op de bovenverdieping vind je twee lichte slaapkamers. In de voorste slaapkamer staat een tweepersoonsbed en in de achterste slaapkamer staan twee eenpersoonsbedden. Op de overloop is er nog een vijfde slaapplaats aanwezig.